ABOUT

Wie is LEVK Art & Creative nu eigenlijk?

LEVK Art & Creative is Lisa van Kooij: een autodidactisch kunstenaar gericht op abstracte en moderne beeldende kunst. 

Levensloop

Op jonge leeftijd leerde Lisa tekenen, schilderen en boetseren van haar oma, die zelf veel schilderde en exposeerde als hobby. Later leerde Lisa via cursussen en workshops (plus autodidact) de verschillende schildertechnieken, het schetsen, tekenen én geduld hebben (dat laatste was nogal een uitdaging). Een leuk fenomeen is dat niet alleen haar oma, maar ook meerdere familieleden het creativiteits-gen in zich hebben: zij schilderen, exposeren en/of volgen vaak een creatieve cursus/opleiding erbij. 

 

Na een aantal jaren niet geschilderd te hebben, pakt zij het schilderen weer op tijdens een minor ‘Kunst- en Cultuurmanagement‘ aan Stenden . Nadat de verfkwasten en verfspullen eenmaal zijn afgestoft, pakte zij dit met veel ijver op en kon zij er toen (én tegenwoordig) al haar creativiteit erin kwijt. Wat had ze dit gemist! Alsof ze een ontbrekend puzzelstukje weer terugvond.

 

Het mooiste compliment is dat men kunst aan de muur van jóú wil hebben hangen”,
aldus Lisa.

Ontdekken wat écht bij je past

Lisa van Kooij begon haar schilder carrière met expressief werken (kleurrijke stillevens op tafel met drukte en wanorde) en kleurrijke abstracte werken. Naast deze schilderijen zijn er ook klassieke, meer realistisch geschilderde werken gemaakt. Na veel trial and error, kan er gezegd worden dat haar passie bij de abstracte kunst is gaan liggen, ofwel het moderne.
Waarom? Bij deze vorm van kunst heeft iedereen weer een andere mening wanneer men het ziet. En deze kunst lijkt altijd weer anders lijkt te zijn. En ze schildert hierbij puur op haar gevoel.

 

Binnen de kunsten die ze maakt, haalt Lisa haar inspiratie uit de schoonheid van de natuur. Daarbij focust zij zich op de verschillende landschappen, zonsondergangen en/of de prachtige kleurrijke luchten. Niet alleen Nederlandse landschappen, maar ook een internationaal vleugje komt er weleens aan te pas, zoals bijvoorbeeld de zonsondergangen in Florida. Goud is een metaalkleur die altijd in haar werken weer terug te vinden is, net als de gipsmineralen waarmee ze vaak werkt.

 

Verrijking van je ruimte

"Wanneer je een ruimte binnenkomt, maakt het gevoelsmatig zo'n enorm verschil wanneer er kleur matchende (of juist contrasterende), verrijkende kunst in de ruimte hangt waarin je je begeeft." Lisa maakt naast werken ook opdrachten. "Ik kijk altijd naar mensen hun voorkeuren voor kleuren, de ruimte en de lichtinval. Aan de hand daarvan maak ik een schets en ga ik aan de slag met een nieuw abstract doek."
Zo heeft ze al heel wat mensen kunnen voorzien van een mooi en passend werk aan de muur.   

Materialen

De schilderijen die Lisa maakt bestaan vaak uit acrylverf en/of olieverf, gips mineralen en het gouden randje bestaat vaak uit chrome of bladgoud. Interesse in een schilderij laten maken? Klik hier.

In English


Lisa van Kooij (Hoorn, 1991) is a contemporary and modern art artist, minored in art and cultural management on Stenden University of Applied Sciences. Within her art expressions and paintings, Lisa focuses on the beauty of nature. Every piece of abstract art is based on a Dutch landscape or sunset, which are not only within the Netherlands, but international as

well. The paintings, most of the time, consist out of acrylic and/or oil paint with gypsum minerals and a lot of gold (chrome).